Måndag

Ni kan vara lugna, jag har inte slutat blogga men jag behövde en liten paus. Så kan det vara ibland. Fullt upp med jobbet, plugget och hästarna. Min träning får stå tillbaka, måste priotera orken till det andra just nu helt enkelt. 
 
Sune är den enda som rids just nu. Grålle fick ett balltramp för två veckor sedan, som inte velat läka och måste "opereras". Operera kanske är fel ord, men det måste skäras bort hud för att det ska kunna läka ihop. Anna-Lena (min granne som passande nog är hästveterinär) var ute i fredags och la ett ordentligt bandage, och imorgon kommer hon för att göra ingreppet. Håller tummarna för att allt går bra och att det får läka fint. 
 
Sune ska iväg och träna imorgon. Vi gör sista utomhustävlingen på lördag på Sundbyholm. Han går då 105 och 115 avd. B. Hoppas kunna få till bra ridning så vi avslutar utomhussäsongen på ett bra sätt :-)
 
 
I nästa vecka åker jag till Island med jobbet. Som vanligt vemodigt att lämna allt här hemma men ska bli kul att få uppleva det. Har dessutom ytterligare en upplevelse-resa att se fram emot för i februari nästa år bär det av till SVALBARD! Har alltid velat åka dit och äntligen ska det bli av, ska bli såå häftigt!!
 
Nu är det inte långt kvar tills man får sova. Upp som vanligt vid kl. 5 för att jobba någon timme innan det blir stallet för att släppa ut hästarna och ta emot veterinären. Håll tummarna för oss imorgon!

Tisdagens träning

I tisdags fick Sune åka och hoppa hos Helena. Han var duktig, även om han var dryg i början på ett sånt vis att han tyckte att alla hinderna var läskiga och han stannade och tittade på dem innan han sedan hoppade.. Lite sån han är, och man får mest rycka på axlarna och inte göra en grej av det. 
 
Vi jobbade på att jag verkligen skulle få med mig honom, och att han skulle vara på plats. På slutet kändes det riktigt bra, då fick vi till det och lång anridning på räcke på 120 gjorde han såå lätt. Härlig känsla! Vi fortsätter att kämpa på, vi lär oss så mycket på vägen!
 
Grålle har fått lite oplanerad vila, då han fick ett rejält balltramp i måndags. Han är väldigt öm och får därmed ta det lugnt. Hoppas det läker fort så vi kan fortsätta trimma!
 
I helgen är det tävling hos Sportriders, Sune går en 110 lördag och en 110 söndag, båda avd. B. Hoppas på en bra prestation!

v35

Veckan sprang iväg från mig på det viset att jag inte hunnit blogga något, men här kommer en uppdatering om veckan!
 
Tisdag: Sune var och tränade hos Helena. En nyttig träning speciellt för min del, då jag måste bli mycket mer stilla i hoppningen och låta honom göra jobbet. Jag litar inte helt på honom och vill gärna supporta lite för mycket, vilket gör att jag stör honom istället och han kan inte hoppa klart språnget och kanske petar. Helena menade på att jag skulle "åka häst" och inte sätta för mycket tryck i honom. Lättare sagt än gjort, men när jag väl fick till det kändes det SÅ enkelt och hoppningen blev super. 
Onsdag: Åkte jag till Helena och fick hjälp med markarbetet på Grålle. Ett oerhört givande pass, fick massor med hjälp och Grålle svarade superbra på träningen. Helena tyckte han såg fräshare ut nu än i våras så denna paus kanske gjort honom gott. 
Jobbade med markarbetet, att få honom mer aktiv med bakbenen och inte lika tung i handen. Jobbade mycket med sidvärtsrörelser och fick verkligen tänka på koordinationen på mig själv. Ibland blir det lite för tekniskt, och jag måste börja tänka efter vilka signaler jag ger. Fick till det och fick många tankeställare - superbra!! Resultatet av passet blev genomarbetad Grålle som travade av i en lång och låg form med aktiva bakben - mycket nöjd! Kommer fokusera nu under hösten med att få honom ännu bättre på marken och arbeta upp musklerna. Han får träna själv för Helena nu ett tag så vi verkligen befäster detta innan vi börjar hoppa mer. Hoppa kan han, nu bygger vi upp grunden igen för att kunna vara starka till nästa säsong!
 
Torsdag: Uteritter i strilregnet, nyharvade grusvägar dagen till ära. Hästarna pigga och glada trots en dag med skitväder. 
 
Lördag: Trim på ridbanan. På Grålle samma tänk som i onsdags, han var riktigt fin och jag fick till ridningen. Superkul! Sune var pigg och spookey, fick galoppera en del för att få honom lugn och avslappnad så han började jobba rätt med bakbenen. 
 
Söndag: Sune startade en 1.10m på Jump Club med ett stopp. Han tittade till och jag hade honom inte för benen. Hoppade i övrigt ganska bra, något kråkhopp men överlag fin! Jag var inte helt nöjd över känslan, men efter att ha pratat med Helena och sett filmen känns det bättre. Som Helena sa - det är svårt för Sune på det sättet att det är väldigt tittigt på Jump Club, och att han nu hoppar superfina språng och ändå tar sig igenom banan på ett bra sätt måste vi vara nöjda med. Mina förhoppningar innan kanske hade höjts, men jag är glad över de framsteg vi gör <3
  
Grålle red jag ut idag, jisses vad pigg han var. Tror han börjar få upp konditionen igen, haha. Har hunnit med en skogspromenad med Björne, tvätta och laga mat. Så det har varit en effektiv dag. Dags att planera kommande vecka med allt som händer. 
Visa fler inlägg