Tillbakablick 2: Mina hästar

Falcon III - Min första foderponny. En genomsnäll ponny, som jag tävlade både i dressyr och hoppning på. Främsta framgång var under en dressyrtävling på hemmaplan där vi vann båda klasserna, helt överraskade! En oerhört bra förstaponny. 
 
Herkules - Min första egna ponny. En oerhört speciell ponny som kallades "Vita Faran" i stallet där vi först hade honom. Jag och "Henke" tävlade i både hoppning och dressyr, främsta placering i hoppning blev en 3dje plats i LA, i dressyr vann vi klasser upp tom LB och blev dessutom Klubbmästare i Dressyr 2008. Inte illa pikat för ett hoppekipage ;-) En ponny som lärde mig massor.
 
My Delight - Lilla jag, då 16 år gammal och kort skaffade mig en knappt inriden 3åring som var över 170cm i mankhöjd. Men han hade ett hjärta av guld. Vi fick lägga mycket träning på att få honom stark och att bära sig själv. När jag till slut valde att sälja honom efter 4 år i min ägo, gick han felfria 110 på tävling och tränade 120/130. Lever tyvärr inte idag.
 
Camir S (nuvarande)- Min lilla guld-Grålle. Köpte jag 2010, Grålle var då 5 år gammal och hade gjort en tävling. När jag fick honom var han outbildad och väldigt grön. Efter första tävlingen undrade vi vad vi egentligen köpt för häst, han ville inte gå från utgången och var allmänt dryg. Tävlingen efter var han felfri i båda klasserna. Sedan började de felfria rundorna rullar in. Han var felfri i sin 110 och 120-debut. Felfri i sin andra 130. Ja, han gjorde en aldrig besviken. Efter olyckan 2012 blev det några år med mindre bra resultat, men nu är vi åter tillbaka i fin form och Grålle presterar som aldrig förr!
 
Birdie Path - Den första häst jag fick som var utbildad! Hon hade gått 130 med Stina Lilje när hon kom till mig, och jag tävlade upp till 125 med placering med henne. Hon var svårriden men gjorde man rätt var hon en riktig rosettplockare, vann flertalet 110-klasser och var 2a i DM. Hon fick åka hem till sin ägare när hon inte riktigt höll för högre klasser. 
 
Tengel - Lilleman fick komma hem till oss när Birdie åkte hem! Gårdens maskot och Sunes trygghet. En ponny med mycket bus och härligheter för sig. Såldes 2016.
 
Cyanid (nuvarande) - Kom till mig 2012 för tillridning/försäljning. Var livrädd för både bommar och människor vid det laget. Jag fastnade ganska fort för honom, hans vänliga ögon och vilja att vara tillags. Men det har inte varit lätt, men det har varit värt varenda sekund. En häst med framtiden för sig. 
 
Jag har inte haft varken lätta eller utbildade hästar genom åren, utan har lagt ner mycket arbete vilket har gjort att jag fått lära mig massor. Jag gillar hästar som är lite speciella, men som vill göra rätt för sig. Jag har haft turen att alltid ha så underbart trevliga hästar. Det gör arbetet så mycket roligare! Jag gillar att jobba med unga hästar eller hästar som är speciella. Det är så roligt att se framstegen, att kämpa tillsammans och arbeta framåt mot nya och större uppgifter.
 
0 kommentarer publicerat i Tillbakablick
Taggar: framgång, hoppning, hästar, inspiration, kämpa, motivation