Tillbakablick 1: Sune

För inte så länge sedan när jag tittade på gamla bilder, hittade jag dessa på Sune. De visade hur knotig och omusklad han var när han kom. Inte den vackraste hästen direkt.
 
De senaste åren har jag lagt massor av arbete på markarbete och framförallt att få honom att arbeta både rätt och på ett sätt som gör att han sätter muskler. När veterinären var och besiktade Sune sa de att han alltid skulle se ut såhär, att han alltid skulle ha sitt ankbad precis bakom sadelläget. Men jag kan glatt säga att de hade fel i den frågan. Idag är han mycket finare i muskulaturen, det toppiga korset är bort och så är även hans ankbad. 
 
 
 
Sune är en oerhört muskulös häst, både mycket rumpa och nacke. Just så som han är byggd får mig att tro att han kommer kunna gå de allra högsta klasserna. Men för det krävs ännu mer träning för att få starka och uthålliga muskler. Det är inget man får över en natt, utan det krävs det träning för. Men genom att titta tillbaka ser man framstegen och det ger motivation till att fortsätta med det hårda arbetet.
 
 
0 kommentarer publicerat i Tillbakablick
Taggar: foder, häst, inspiration, kämpa, markarbete, motivation, träning