Tillbakablick 5: Gjutning av plattan

Det hade blivit december när arbetet med marken hade kommit igång, snön låg fortfarande kvar och termometern visade många minusgrader. För att vi skulle kunna gjuta plattan behövde det vara plusgrader. Väderleksrapporten visade minusgrader en lång tid framöver och leveransen av stallet och snickare var bokade till början av januari. Vi hade inte mycket att spela med, och var tvungna att fatta ett beslut hur vi skulle göra. 
 
Plusgrader och uppehåll behövde vi, vädergudarna var inte med oss
 
Efter diskussioner med de som skulle gjuta plattan beslutade vi för att lägga i värmeslingor i plattan vilket skulle göra att vi kunde gjuta oavsett hur kallt det var. Dock betydde detta en utökad kostnad, men med tanke på läget hade vi inte så mycket val. I mitten av december kom betongbilen och arbetet med plattan gick i mål trots en hel del hinder.
Utsikt från huset
 
I väntan på varmare väder
I väntan på gjutning...
Gjutning i kallt väder tack vare värmeslingor
En av de blivande boxarna
 
Plattan brinner
 
Trots mycket om och men blev plattan klar i tid. Vi hittade en lösning som gjorde att vår dröm fortsatte framåt och i mitten av januari var stora dagen D. Stalleveransen.
0 kommentarer publicerat i Tillbakablick
Taggar: bruksbalken, bygga stall, byggnation, dröm, familjestall, gjuta platta, gård, hästgård, mark, stallbygge, tillbakablick