Vad hände i måndags?

OKEJ, nu är det dags att uppdatera samt förklara för er vad som hände i måndags...
 
Jag åkte och jobbade som vanligt, hästarna ute i sina vanliga hagar o allt var lugnt. Vid 14-tiden ringer en granne;
Grannen: "Hej Linn, vad har ni gjort med staketet?"
Jag: "Hej, nej vi ska inte ha gjort något"
Grannen: "Nej för allting ligger nerrivet och ja, det ser riktigt hemskt ut"
Jag: "Ser du några hästar?!"
Grannen: "Nej" 
Jag: *PANIK*
 
Där sitter jag, i Västerås, fast på jobbet. Ringde direkt till mamma och Linn som båda släppte allting och åkte ut. När de väl kommer ut ser de Tengel i skogen, så han och Sune kommer gåendes mot dem. De tar in dem i stallet, när de hör Grålle gnägga - men de ser honom inte. De springer runt och hittar honom sedan, när han kommer haltandes mot dem. Eller ja, han kunde knappt gå. Så då ringde de självklart veterinär på en gång som kom akut. Domen blev att han hade flertalet sår, dock mest ytliga. Svullen och halt vänster fram och höger bak. Sedan hade han fått en smäll på bogen, framknät och bakknät. Veterinären ordinerade boxvila i 5 dagar, och därefter 14 dagars vila beroende på hur han såg ut. Ringde även och rådfrågade med en specialist på Strömsholm då jag var osäker på om vi skulle åka in och röntga honom eller inte. Men de sa att vi skulle avvakta. Stackars lilla plutten!
 
Idag, 3 dagar senare, har han blivit mycket bättre. Inte halt längre, svullnaden har gått ner på benen och såren ser bra ut. Han är dock fortfarande svullen i framknät, men jag märker skillnad från igår när jag lasrade honom. Tina är oturligt nog bortrest, men har varit ett stort stöd på telefon och gett goda råd. Igår åkte jag och hämtade hennes laser, för att nu de kommande dagarna lasra honom. Märker som sagt skillnad på en dag, så jag hoppas det fortsätter gå åt rätt håll. Känns bara så typiskt, varför just Grålle?
 
Planen just nu, eller ja, har typ ingen förutom att få Grålle frisk igen. Kommer nog bli några besök hos equiterapueten och så får vi se om vi åker in och röntgar honom - för säkerhetsskull. Visst är han inte svullen i benen längre, men någnstans skulle jag vilja ha det bekräftat att allt är bra. Nojjig som man är... eller bara klok?
 
På söndag får han gå ut i en större hage, vilket han längtar efter. Men han sköter sig bra och håller sig lugn, visserligen är hans boxvila en liten hage utomhus men det funkar lika bra. Värt att nämna är att Tengel och Sune var helt oskadda, utan Grålle verkar ha tagit alla smällar. De hade förstört så gott som alla hagar, rivit ner massa tråd och även knäckt en lyktstolpe. Det kunde gått mycket värre än vad det faktiskt gjorde. Men ja, jag är ledsen. Vill ha min Grålle frisk!!
 
Nu ska jag ut och ge Grålle sin laser, sedan ska jag plocka in de andra samt natta de små djuren. Eftersom ingen häst rids nu (Sune har mognads-vila) så kanske inte uppdateringen är på topp, men ni kommer få regelbundna rapporter om hur Grålle mår.
 
Måste passa på att tacka alla grannar för all hjälp, mamma o Linn för att ni åkte ut så snabbt, pappa för att du lagade alla staket och till Tina för att du är lika stöttande och hjälpande som vanligt.
#1 - - blocher:

Tur i oturen (om man får säga så?)kunde ju gått mkt värre.. Hoppas han blir bra snabbt!Kram