Frågor om stallbygget!

Fick en fråga från Annica, som jag tänkte svara på nu!
"Hej, jag har planer på att bygga nytt stall samt ridbana. tänkte kolla med dig om det är något du skulle gjort annorlunda om du skulle gjort samma sak idag? Samt om er budget höll? Glömde ni något i er planering"

SVAR:

Hej Annica!

Jag ber som hemskt mycket om ursäkt för att jag inte hunnit svara på dina frågor!
När det gäller stallet skulle vi gjort på samma sätt idag! Visserligen skulle vi kanske inte haft värmeslingor i plattan som vi var tvungna att lägga i på grund av kylan. Det kostade även mer.
Vi skulle inte använt linoljefärg från den leverantör vi hade, den var seg och väldigt jobbig att arbeta med.  

När det gäller budgeten så överskrev vi den då vi tog in snickare som fick göra mer än vad vi tänkt oss, men det visade sig trots allt vara bra när det gäller hur bra de gjorde jobbet.
Vi glömde ingenting i planeringen, men det berodde mycket på att vi beställde en byggsats från Bruksbalken och även tog deras snickare. Vi behövde inte göra någonting, och de var experter och gjorde allt väldigt proffsigt.

När det gäller ridbanan så är vi inte helt nöjda med de som gjorde underlaget. Det var det ett ganska stort jobb att förflytta jordmassorna, men det gjorde dem bra. Men när det gäller till att lägga ut paddex så åkte de fram o tillbaka med en liten traktor o la ut det. Det blev ojämnt och på vissa ställen var det knappt någon paddex alls. Men nu, efter X antal varv med sladden så är den nu bra. Paddexen i sig är ett bra underlag!


Plattan brinner


Stommen


Tak


Panelen uppsatt


Innertak


Boxfronter


Efter 17 dagar var stallet färdigbyggt!


Stallet!

Om ni är fler som har frågor så får ni gärna ställa dem!